Nybakat hela påskhelgen!

Nybakat hela påskhelgen!

Påsken är för många en familjehögtid med fasta traditioner. Vi pyntar hemmet med ris och fjädrar och målade ägg, gömmer påskägg till barnen och klär ut oss till påskkärringar. Oavsett vilka traditioner vi har så är mat och dryck en viktig del i påskfirandet.

På Frasetti pyntar vi också och har fyllt butiken med godsaker. Bröd och bakverk har sin givna plats till påsk buffén och på påskbordet.

IMG_3201

Kavringen och vårt Hälsobröd smakar gott till både sill och ost. Till påsk bakar vi också våra “specialbröd” med smak av dill och citronzest samt chokladbröd med aprikoser. Båda dessa bröd är goda med bara lite smör men matchar också olika sorters ostar.

brytbrod

Det är alltid trevligt med ett brytbröd till buffé, det ser festligt ut och mättar många. Brytbrödet och vårt flätade franskbröd passar till all sorts mat.

Påskbiskvie med päroncreme

Till påsk brukar vi alltid pynta våra Biskvier och Sara Bernard lite extra. Biskvien fyller vi med en päroncreme och sätter en liten gul marsipankyckling på. Sara Bernard får också en liten marsipankyckling i ett rede av rostad mandel.

Påsktårta

De gula princesstårtorna i olika storlekar och påskbakelser dekorerar vi med små påskägg och marsipankycklingar.

Wienerbröd med säsongens frukt och bär

Till Påsk är det alltid premiär för Fruktwienerbröden som vi fyller med olika sorters frukt och bär. Frasiga wienerbröd, söt vaniljkräm och syrliga bär, mums!