Konditor Raimund Karlin (4 från vänster på bilden) började arbeta på det anrika Residens Schweizeri i Malmö där han stannade under 7 lärorika år. Det var på Residens som Raimund fick sitt gesällbrev. Raimund vidareutbildade sig därefter på Richmontskolan i Schweiz.
Nybakat direkt från plåten sedan 1974
Tillbaka i Malmö drev Raimund konditori Cecil på Östra Förstadsgatan i Malmö och därefter även Konditori Valhall på Tessinsväg också i Malmö. Det som skulle bli Frasetti Bakverk startades i Åkarp i slutet av 60-talet. Frasetti växte snabbt och för att trygga tillväxten införskaffades en tomt i Arlöv för att bygga ett nytt större bageri. 1974 stod den första delen i det nuvarande bageriet färdigt.
För att kunna investera i bandugnar och öka kapaciteten med linjetillverkning byggdes fastigheten ut ytterligare under åren. Nu spreds sig ofta doften av nybakat över Arlöv och det var många knackade på bakdörren för att köpa med sig något gott hem.
Därför öppnades, mitten av 90-talet, fabriksförsäljningen och nu kunde Arlövsborna äntligen köpa 2:a sortering till fördelaktiga priser. När dörren väl öppnats spreds sig ryktet snabbt och öppettiderna och sortimentet utökades under åren.
Det trevliga familjebageriet
Idag är det andra generationen Karlin som driver bageriet vidare i Raimunds anda. Raimund själv tittar fortfarande förbi för att svänga ihop en sats jättemaränger eller för att lösa problem som uppstått med sin långa erfarenhet som konditor.
Idag bakar Frasetti de goda småbröden som säljs i butik via återförsäljare. I Arlöv har vi förutom småbröden ett brett sortiment av kakor, en konditoridisk med tårtor och bakelser, vår kallskänk och en caféhörna med Arlövs soligaste uteservering.
Frasetti förser många företag, stora som små, i sydvästra Skåne med produkter från bageriet och kallskänken. Företagen uppskattar oss inte bara för de goda produkterna utan också för bra service och leveranssäkerhet.