Nybakat direkt från plåten sedan 1974

Frasettis kakor och bakverk har alltsedan starten 1974 kunnat avnjutas på cafeér och konditorier runt omkring i Sverige. Våra många och duktiga återförsäljare distribuerar varje vecka sina beställningar till storhushåll, restauranger och personalmatsalar.

Frasetti är ett familjebageri beläget i Arlöv utanför Malmö. Vi är ca 20 st anställda. Huvudverksamheten är tillverkning av bakverk till Restaurang & Storhushåll. Försäljning och distribution sker i huvudsak genom fristående återförsäljare i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

På Frasetti drivs vi av viljan att baka med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Detta kan vi göra genom att samla råvaruinköpen för att få bra priser och genom att baka med rationella metoder och stora volymer.

istockphoto-941594062-612x408_grå
Raimund-612x408-pixlar

Frasettis historia

Konditor Raimund Karlin (4 från vänster) började arbeta på det anrika Residens Schweizeri i Malmö där han stannade under 7 lärorika år. Det var på Residens som Raimund fick sitt gesällbrev. Raimund vidareutbildade sig därefter på Richmontskolan i Schweiz. 

Tillbaka i Malmö köpte Raimund konditori Cecil på Östra Förstadsgatan i Malmö och därefter även Konditori Valhall på Tessinsväg också i Malmö. Det som skulle bli Frasetti startades i Åkarp i slutet av 60-talet. Frasetti växte och för att trygga tillväxten införskaffades en tomt i Arlöv för att bygga ett större bageri. 1974 stod den första delen i det nuvarande bageriet färdig.

För att kunna investera i bandugnar och öka kapaciteten byggdes fastigheten ut ytterligare under åren. Affärsidén att förse Restauranger & Storhushåll i Sverige med konditorivaror av hög kvalite gäller fortfarande. Verksamheten kompletterades senare med en butik för fabriksförsäljning.