Kanelbullar på Frasetti

Även om syftet med kanelbullens dag bl.a. var att öka intresset för hembakning så kan det vara skönt att veta att vi finns där för dig om tiden tryter. Kanelbullar finns även nöt- och mandelfria och mjölkfria.

Glutenfria kanelbullar på Frasetti

Våra glutenfria kanelbullar finns frysta i 5 pack. Vi säljer dem även styckvis

Erbjudande till företag

Passa på att bjuda familjen, personalen, arbetskamraterna på fika med nybakade kanelbullar. Frasetti bakar och packar dina kanelbullar, enkelt och bekvämt. Förbeställ och hämta i butiken.

Vi kan också förpacka dina kanelbullar styckvis, så är de fräscha även på kvällsskiftet. Vi har glutenfria, nöt- och mandelfria samt mjölkfria kanelsnäckor.

Skicka ett mail med dina önskemål eller hämta hem beställningsformuläret. Vi återkommer vi med ett bra pris till dig. E-post: butik@frasetti.se eller ring till oss 040-430011.

Kanelbullens dag 4 oktober är en årlig temadag i Sverige och i Finland instiftad 1999 av Kaeth Gardestedt. Hon var vid tidpunkten projektansvarig för Hembakningsrådet, historiskt en sammanslutning av jästtillverkare, mjöltillverkare, sockertillverkare och margarintillverkare som numera drivs av Dansukker.

Syftet med dagen är att uppmärksamma bulltraditionen som finns i Sverige, med särskilt fokus på kanelbullen, samt att öka intresset för hembakningen, vilket var syftet med Hembakningsrådet då det bildades 1959. Dagen uppmärksammas genom reklamskyltar i butiker och på serveringar. Kanelbullens dag förekommer även bland svenskar i Nya Zeeland och på många orter inom Svenska kyrkan i utlandet.

Att kanelbullens dag infaller just den 4 oktober beror på att Kaeth Gardestedt och Hembakningsrådet enligt egen uppgift inte ville att dagen skulle konkurrera med andra mattraditioner såsom semlor, kräftor eller
surströmming. År 1999, när kanelbullens dag lanserades, var den 4 oktober dessutom internationella barndagen, och ”en tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag”.
Källa: wikipedia.