Frasettis historia
Frasettis
historia
Konditor Raimund Karlin (4 från vänster) började arbeta i unga år på det anrika Residens Schweizeri i Malmö där han stannade i 7 lärorika år. Det var på Residens som Raimund fick sitt gesällbrev. Raimund vidareutbildade sig därefter på erkända Richmontskolan i Schweiz.
Tillbaka i Malmö drev Raimund konditori Cecil på Östra Förstadsgatan i Malmö och därefter även Konditori Valhall på Tessinsväg också i Malmö. Det som skulle bli Frasetti Bakverk startades i Åkarp i slutet av 60-talet. Frasetti växte snabbt och för att trygga tillväxten införskaffades en tomt i Arlöv för att bygga ett nytt större bageri. 1974 stod den första delen i det nuvarande bageriet färdigt.
För att kunna investera i bandugnar och öka kapaciteten med linjetillverkning byggdes fastigheten ut ytterligare under åren. Nu spreds sig ofta doften av nybakat och många knackade på bakdörren för att köpa med sig något gott hem.
I mitten av 90-talet öppnade fabriksförsäljningen och nu kunde Arlövsborna äntligen köpa 2:a sortering till fördelaktiga priser. När dörren väl öppnats spreds sig ryktet och öppettiderna utökades med åren.
Idag är det andra generationen Karlin som driver bageriet vidare i Raimunds anda. Raimund själv tittar fortfarande förbi för att svänga ihop en sats jättemaränger eller för att lösa problem som uppstått med sin stora kunskap som konditor.
Idag bakar Frasetti småbröd som säljs i butik via återförsäljare. I Arlöv har vi ett brett sortiment av kakor, en konditoridisk med tårtor och bakelser, kallskänk och en caféhörna med Arlövs soligaste uteservering.
Frasetti förser många företag, stora som små, i sydvästra Skåne med produkter från bageriet och kallskänken. Företagen uppskattar oss inte bara för de goda produkterna utan också för bra service och leveranssäkerhet.