Frasettis historia

Frasettis
historia​

Konditor Raimund Karlin började arbeta på det anrika Residens Schweizeri i Malmö där han stannade under 7 lärorika år. Det var på Residens som Raimund fick sitt gesällbrev. Raimund vidareutbildade sig därefter på anrika Richmontskolan i Schweiz.

Tillbaka i Malmö köpte Raimund konditori Cecil på Östra Förstadsgatan i Malmö och därefter även Konditori Valhall på Tessinsväg också i Malmö.

Det som skulle bli Frasetti startades i Åkarp i slutet av 60-talet. Frasetti växte och för att trygga tillväxten införskaffades en tomt i Arlöv för att bygga ett större bageri. 1974 stod den första delen i det nuvarande bageriet färdig. För att kunna investera i bandugnar och öka kapaciteten byggdes fastigheten ut ytterligare under åren.

Under åren knackade många kaksugna kunder på bakdörren och ville handla. Ideén att starta en fabriksförsäljning några dagar i veckan föddes. Fabriksförsäljningen utvecklades och är idag en butik med tillhörande café öppet veckans alla dagar.