Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

Semla, även kallad fastlagsbullefettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bakelse av ljust vetebröd med fyllning av mandelmassa och grädde. Bullen förekommer i olika former i Skandinavien, Finland och Estland, och är associerad med fastlagen före påskfastan; särskilt fettisdagen men också blåmåndagen, då den äts enligt traditionen.
Källa wikipedia

Semla eller fastlagsbulle?

Ordet semla kommer av latinets simila som betyder vetemjöl och var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen utan fyllning. En semla är på finlandssvenska vad som i Sverige kallas småfranska, fralla eller rundstycke. Detsamma gäller Semmel i Österrike. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i Svenskfinland heter bakelsen fastlagsbulle. I Norge och Danmark kallas den för fastelavnsbolle och innehåller vanligen sylt i stället för mandelmassa och ibland
även vaniljkräm. Även i Estland är semlan populär och heter vastlakukkel. Källa: wikipedia

Erbjudande till företag

Passa på att bjuda personalen eller arbetskamraterna på fika med nygjorda fastlagsbullar. Frasetti bakar och packar dina fastlagsbullar, enkelt och bekvämt. Förbeställ och hämta i butiken.

Vi kan också förpacka dina fastlagsbullar styckvis, så är de fräscha även på kvällsskiftet. Vi har glutenfria, nöt- och mandelfria samt mjölkfria fastlagsbullar.

Skicka ett mail med dina önskemål så återkommer vi med ett bra pris till dig.
E-post: butik@frasetti.se eller ring till oss 040-430011.

Ladda gärna ner vårt beställningsformulär för enkel beställning